Свет

Авганистанската влада кон крајот на март ќе започне со ослободување на затворениците

– Талибанците денеска изјавија дека авганистанската влада кон крајот на март ќе започне со ослободување на затворениците.

Ова го потврди и висок функционер на авганистанската влада, кој рече дека процесот ќе започне „за една недела”.

„На состанокот е донесена одлука да бидат ослободени затворениците кон крајот на март, напиша на Твитер портпаролот на Талибанците, Сухаил Шахен.