October 5, 2022 13:59
Хроника

Рибар „уловил“ граната во Вардар кај Велес

На 14.08.2022 година во 08.25 часот во СВР Велес било пријавено дека рибар кај место викано „Мало мовче” од водите на р.Вардар во Велес вади граната.

Во содејство со Дирекцијата за заштита и спасување гранатата е обезбедена и извлечена од водите на реката Вардар.

Увид извршила увидна екипа од СВР Велес.