August 12, 2022 02:17
Македонија

Подољак ѝ се заблагодари на Македонија за донацијата од тенкови: Пријателот се познава во неволја

Советникот на украинскиот претседател Михаил Подољак се заблагодари на донацијата што Украина ја доби од Македонија.Донацијата што Македонија ѝ ја испрати на Украина се состои од тенкови Т-72. Тоа се тенковите Су-25 што земјава ги набави од Украина за време на конфликтот во 2001 година.

Подољак на Твитер се заблагодари на украински и на македонски јазик.

„ Пријателот се познава во неволја. Не е важно со каква големина е твојата земја, важно е какво е срцето. Многу народи денес ќе покажат повеќе храброст од половина од Г20, како Северна Македонија, која ѝ пружи помош на Украина Ние никогаш нема да го заборавиме ова“ напиша Подољак.