December 10, 2022 07:28
Македонија

Мицкоски нарачува анкети за да ја задржи фотелјата во Белиот дворец, откако му пропадна секој обид за дестабилизација

Христијан Мицкоски доживеа дебакл со своите лаги и деструкции, со обидите да ја дестабилизира државата со крвави сценарија и да ја закочи на европскиот пат.

Тој денеска е изолиран и осамен, освен проруската Левица на Димитар Апасиев, сите други па дури и коалициски партнери му го свртеа грбот на Мицкоски.

Затоа денес Мицкоски нарачува анкети за да си го билда сопственото его и за да ја задржи фотелјата во Белиот дворец.

Фингираните анкети, исто како и референдумот служат единствено за лична внатрепартиска употреба на Мицкоски.

Ништо не може да го скрие фактот дека Мицкоски кој самиот се прогласи за анти ЕУ политичар работи на штета на државните и националните интереси.