October 5, 2022 14:14
Балкан

Креативна порака на вратата на аптека во Загреб: „Драги крадци…“

Откако во неколку наврати била ограбена, пред влезот на аптеката во Дубрава (Загреб) се појавил плакат со предупредување за разбојници. Целта на пораката е да ги одврати разбојниците од нивните планови.

На плакатот стои натпис:

„Почитувани разбојници и крадци, информација за вас: Оваа аптека има нов сеф со 15-минутно доцнење на отворањето, како и тивок аларм, по чие активирање пристигнуваат надлежните служби во 3 минути. Тоа не е тешка пресметка, но ние ќе ви помогнеме, тоа е 12 минути разлика“.