October 1, 2022 20:52
Македонија

Жан Митрев повикан на распит во ОЈО Скопје

Во Основното јавно обвинителство Скопје денеска на распит е повикан доктор Жан Митрев, кој уредно одговорил и пристигнал во просториите.

Од Обвинителство, за МИА потврдуваат, дека Жан Митрев е повикан на распит за определени околности во врска со предмет оформен по допрен глас во ОЈО Скопје.

Обвинителството на 18 јули годинава, по допрен глас оформи предмет, откако ИРЛ објави истражување за работата на клиничката болница „Жан Митрев” и доктор Жан Митрев.