October 1, 2022 18:58
Македонија

Деструктивниот Мицкоски власт сонува, избори ќе има во 2024 година и на тие ВМРО-ДПМНЕ ќе изгуби

Откако им пропаднаа сите обиди за блокада и дестабилизација на државата, Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ продолжуваат со деструктивното однесување на штета на граѓаните.

Виде Мицкоски дека неговите деструктивни политики немаат никаква поддршка, па си нарача фингирани анкети за да му го чуваат стравот да не ја изгуби фотелјата во Белиот дворец.
Може Мицкоски да бара референдум, да бара предвремени избори, ништо не го менува фактот дека неговите блокади и деструкции се поразени.
Парламентарни избори ќе има во 2024 година, во редовниот термин и на тие избори Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ ќе изгубат, затоа што нивните деструктивни политики немаат поддршка од граѓаните.
До следните парламентарни избори, државата ќе продолжи по европскиот пат, Владата, парламентарното мнозинство и институциите продолжуваат со реформите важни за граѓаните и државата.