October 5, 2022 14:55
Скопје

Во време на криза Стојковски троши 600.000 евра за партиски вработувања

Изјава за медиуми, Кристијан Јовановски претседател на ОО СДСМ Ѓорче Петров

Поминаа 10 месеци откако Стојкоски седна во градоначалничката фотелја.

10 месеци неспособност и партиски интереси наместо развој на општината и решавање на проблемите на ѓорчепетровци.

Овде имам два документи кои покажуваат дека ДПМНЕ и Александар Стојкоски имаат две лица, едно за во опозиција и друго кога се на власт.

Ова е одлуката со која Стојкоски ги задолжи жителите на општина Ѓорче Петров за нови 600.000 евра, а ова е одлуката за 7 нови партиски вработувања.

За ДПМНЕ и Стојкоски кога се во опозиција општината е презадолжена и превработена,
а кога ќе дојдат на власт, уште во првата година ја заглавуваат општината со нови кредити и нови партиски вработувања.

Почитувани, Градоначалникот Стојкоски е Доктро по задолжувања, затоа што како Претседател на Совет и како Градоначалник најмногу ја има задолжено општината !