October 6, 2022 12:42
Македонија

Власта ќе даде 130 милиони евра за електрични возила на семејство блиско до ДУИ, тврди Левица

Камен темелникот за наводната фабрика за електрични возила и најавата на Артан Груби за државна помош од 130 милиони евра, не е ништо друго, освен прелевање на народни пари од државната каса во буџетот на лица блиски до ДУИ, тврди политичката партијата „Левица“.

-Зад компанијата ,,Next e.go” стои ,,Еколог Интернационал” и семејството Дестани, кое е поврзано и со фудбалскиот клуб Шкендија од Тетово.

За сопственикот Љазим Дестани во 2020 година се шпекулираше како еден од можните кандидати премиери Албанци во тогашната кампања на ДУИ за премиер Албанец, а членови на ова семејство се редовни гости на настани организирани од албанската политичка елита, се вели во реакцијата на „Левица“.