September 28, 2022 15:22
Македонија

Чествување на Илинден во Скопје (во живо)

Централна манифестација во Скопје по повод државниот празник 2 Август, Илинден – Денот на Републиката  под покровителство на претседателот Стево Пендаровски.

Обраќање на претседателот Пендаровски и  ќе бидат доделени одликувањата Орден на Република Северна Македонија, Орден за воени заслуги и Медал за храброст.