October 5, 2022 15:00
Свет

Велика Британија издаде жолто предупредување за горештини

Британската метеоролошка служба денеска издаде жолто предупредување за екстремни горештини наредните денови во делови на Англија и на Велс.

Жолтото предупредување ќе биде во сила од четврток до крајот на неделата.

Топлотниот бран не попушта и предизвикува суша и пожари, соборувајќи ги температурните рекорди што ја погодуваат британската инфраструктура.