October 5, 2022 14:58
Македонија

Ќучук на Твитер: Охридскиот договор донесе мир и стабилност

Известувачот за Северна Македонија, Илхан Ќучук смета дека Охридскиот договор што беше потпишан пред 21 година, донесе мир и стабилност и ја задржа земјава на евроатлатскиот пат.

-Денеска се одбележува 21 година од Охридскиот договор кој донесе мир и стабилност во Република Северна Македонија. Духот на овој Договор живее до ден-денес, бидејќи Северна Македонија останува на својот eвроатлантски пат, напиша Ќучук на Твитер.