December 11, 2018 16:06
Македонија

Шилегов: Скопјани нема да плаќаат повисоки сметки за вода

Градоначалникот на град Скопје, Петре Шилегов ги информираше граѓаните дека нема да плаќаат повисоки сметки за вода и дека питката вода од изворот „Рашче“ повече нема да се користи за индустриски цели.

 

„Советот на градот донесе мерка за досега бесплатното користење на питката вода за капацитетите во поранешна Железара- Скопје да се поскапат. Обезбедивме доволно средства, но внатрешните финасиски анализи кои ги направивме на јавното претпријатие овозможуваат граѓаните на Скопје да не добиваат повисоки сметки за вода“, изјави градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов.

Директорот на „Водовод и канализација“ информираше дека граѓаните и во наредните два месецa можат да ги подмират заостанатите долгови без камата.

„Градот Скопје има перфектно чиста вода за пиење, а воедно сакам да ја најавам и акцијата што ја имаме како јавно претпријатие, во наредните два месеца граѓаните на Скопје и нашите корисници ќе можат да ги подмират своите долгови без камата на рати започнувајќи од 1-ви април се до наредниот месец“, изјави Душко Весковски, директор на ЈП „Водовод и канализација“.

Related posts

Драган Данев и Александар Велјановски нови членови на Извршниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ

24news

Пред Владата протест за малиот Алмир

24info

(Видео) Заев: Имаме зошто да славиме

24news