Живот

Пред полноќ направете го ова и ќе ви се исполнат најголемите желби

Пред полноќ направете го ова и ќе ви се исполнат најголемите желби

Новата година означува нов почеток, па затоа во многу земји постојат верувања дека ако направите одредени работи оваа ноќ, ќе може да влијаете на судбината во текот на наредната година.

Едно такво веривање е да ставите 12 ливчиња со 12 желби испишани на секое од нив под перницата. Наредното утро извадете три ливчиња, се верува дека оние желби кои ќе ги извчечете ќе ви се исполнат во текот на годината.

Друго новогодишно верување е да ставите 4 карти со ликот на крал под перницата и да преспиете. Наредното утро извлечете една карта, ако извлечете крал лист, тоа значи дека вашиот избраник ќе биде постар. Ако е крал детелина, тоа значи дека ќе има брак зад себе. Ако е крал срцеозначува некој помлад од вас , а а ко пак е крал баклава тогаш тоа че биде некој што го познавате.

Related posts

Вознемирувачко: Наркоманка објави свои фотографии како изгледа дрогирана

24news

Преживеала пекол: Роди дете на 12 години откако нејзиниот брат ја силувал, но најтешкото следувало подоцна

24news

Малечко девојче (3) преживеа 11 дена во шума со волци и мечки

24news