Категорија : Живот

Живот

Зошто седум часа сон се толку важни за нашиот организам и здравје?

24info
Според најновите истражувања, премалку сон може да доведе до здравствени проблеми, но тоа истото важи и за прекумерното спиење. Поточно, какви било абнормалности поврзани со
Живот

Конзервираното и замрзнатото овошје е исто здраво како и свежото

24info
Најновите истражувања ја негираат тезата дека конзервираното и замрзнатото овошје не може да бидат подеднакво здраво како свежото. Сосема е сеедно дали јадеме свежи или
Живот

Непријатните телесни мириси отстранете ги со овој напиток

24info
Храната и пијалоците кои ги внесуваме во телото значително влијаат на нашето здравје, расположение, но и на телесните мириси кои ги излачуваме преку потта, плунката