Македонија

Александар Македонски замина од аеродромот „Скопје“

Александар Македонски замина од аеродромот „Скопје“

Во моментов на Меѓународниот аеродром Скопје се врши дислоцирање на споменикот на Александар Македонски.

Откако и официјално е преименуван скопскиот аеродром, следен чекор е и отстранување на споменикот на Александар Велики, по кого претходно и беше именуван аеродромот.

Related posts

САД: Македонија оди во добар правец

24news

Одбраната бара одложување на „Титаник“, СЈО против

24info

Временска прогноза: Какво време да очекуваме во наредните денови?

24info