December 10, 2018 23:21
Скопје

ЈСП со две нови привремени линии наменети за Саем на мебел 2018

ЈСП со две нови привремени линии наменети за Саем на мебел 2018

Од утре, вторник (9.10.2018 година) до недела (14.10.2018 година), во редовниот линиски превоз ќе бидат вклучени две привремени линии кои ќе сообраќаат до СЦ „Борис Трајковски“.

Станува збор за линиите 100 и 200, првата ќе сообраќа од Ново Лисиче, а втората од Дексион.

И двете линии се воведуваат по барање на Скопски саем, за полесен пристап на посетителите на „Саем на мебел 2018 “.

Возен ред 100 (Ново Лисиче-СЦ „Борис Трајковски“)

Од Ново Лисиче: 11 ч, 12.20 ч, 13.40 ч, 16.00 ч, 16.20 ч, 17.40 ч.

Од СЦ „Борис Трајковски“: 11.40 ч, 13 ч, 14.20 ч, 15.40 ч, 17 ч, 18.20 ч.

Траса на движење: ул. „Февруарски поход“, бул. „В.С.Бато“, бул. „Јане Сандански“, бул. „К.Ј.Питу“, бул. „Кочо Рацин“, ул. „11-ти Октомври“, ул. „Димитрие Чуповски“, бул. „Св. Климент Охридски“, бул. „Партизански одреди“, ул. „Бледски договор“, СЦ „Борис Трајковски“ и обратно по истата траса.

Возен ред 200 (Дексион-СЦ „Борис Трајковски“)

Од Дексион: 11.20 ч, 12.40 ч, 14 ч, 15.20 ч, 16.40 ч, 18 ч.

Од СЦ „Борис Трајковски“: 12 ч, 13.20 ч, 14.40 ч, 16 ч, 17.20 ч, 18.40 ч.

Траса на движење: ул. „Црногорска“, ул. „Кузман Шапкарев“, ул. „Ѓорче Петров“, бул. „Партизански одреди“, ул. „Бледски договор“, СЦ „Борис Трајковски“ и обратно по истата траса.

Related posts

Град Скопје: Утрово беа фрлени околу 30 тони сол на градските сообраќајници

admin

Граѓаните испокасани: Градот ќе снима за да докаже дека прска против комарци

jule kolch

Гази Баба: Георгиевски не се меша во работата на директорите на училиштата

24news