January 22, 2019 22:28
Македонија

Скопјани се жалат – расте бројот на кучиња скитници по улици

Расте бројот на кучиња скитници на скопските улици. Во Скопје има и до 8 илјади бездомни кучиња, а тој број е зголемен за уште седумстотини нови летово.

Од здруженијата за заштита на животните го обвинија градоначалникот дека е глув на нивните повици за дискусија за да се изнајде правилна политика на градот за справување со бездомните кучиња по улиците.

Скопјани се жалат. Велат им пречи миризбата која што се создава во центарот на градот од кучињата скитници, кои понекогаш напаѓаат. Бараат градот да ги згрижи бездомните животни.

Related posts

Казна за возачите ако испрскаат пешаци – еве што да направите ако ве испрска автомобил

24info

Емисиите од работата на Цементарница УСЈЕ под граничните вредности

Igor

Беса на Гаши влегува во Влада со министер за култура

24news