Балкан

Падна првиот снег на Балканот во БиХ

Падна првиот снег на Балканот во БиХ

Првиот ден од оваа последна септемвриска недела на Прокошко езеро падна снег, чија висина е околу 5 сантиметри.
Локалните мештани велат дека снегот почнал да паѓа претпладне и до сега има околу 5 сантиметри, но и натаму врне!
Прокошко езеро се наоѓа на 1.636 метри надморска височина и е одалечено 23 километри од Фојница. Жителите велат дека снегот ги изненадил гостите кои се наоѓаат таму. Има магла, врне снег и доста е ладно. Истовремено снег повремено врне и на Бјелашница и Јахорина.

Related posts

Рама: За десет години Албанија и Косово со ист претседател

24news

Независни Грци нема да гласаат за име со вклучен термин Македонија

24news

Во Турција од должност суспендирани 259 градоначалници

24news