January 22, 2019 22:29
Живот

Оваа мајка прави нешто нелегално за да му помогне на својот син

Оваа мајка прави нешто нелегално за да му помогне на својот син

Оваа храбра жена одлучила да ги земе работите во свои раце и започнала со одгледување на канабис. Таа одгледува канабис за може да го олесни животот на своето дете, но поради тоа би можело да заврши во затвор.

Мелина не ги почитува правилата и не се плаши од законот.

-„Во случај кога здравјето е во прашање- непослушност.Не се плашам, бидејќи верувам дека се борам за нешто праведно, за здравјето на мојот син.“- вели мајката.

Таа одгледува, а потоа прави масло од канабис во својот дом во Мексико, за да го лечи својот син Диего, кому му е дијагностицирана епилепсија, аутизам и церебрална прализа.

Законот во Мексико дозволува поседување на 4,5 грама канабис за лична потреба. Она што е над таа количина е забрането и се смета за претпродавање.

Истражувањата покажале дека марихуаната има позитивни предности за бројни здравствени ситуации, вклучувајќи епилепсија.

Related posts

Почина уште една холивудска легенда Берт Рејнолдс

24news

Зема миксер, ролна од тоалетна хартија и волница – А тоа што го направи ќе ве воодушеви

24news

Каков мед да користите против кашлица, а каков за зајакнување на имунитетот?

24info