December 10, 2018 23:52
Скопје

Неколку стотици граѓани од попладнево протестираат пред Мајчин дом во Аеродром

Неколку стотици граѓани од попладнево протестираат пред Мајчин дом во Аеродром

Попладнево започна протест против изградба на зграда на зеленилото пред Мајчин дом во општина Аеродром.

Граѓаните кои протестираат се собираат околу тарабите со кои е заградена парцелата, а атмосферата повремено е тензична.

Околу тарабите стојат полицајци, а дел од граѓаните повремено удираат по тарабите.

Related posts

Инвеститорот на зграда кај Мајчин дом ги повикува граѓаните на средба

24news

Изградба на нова атмосферска каналзација на улицата Александар Урдаревски во Бутел

24news

Кисела Вода беше домаќин на повеќе од 150 дечиња во првиот КЛ7 Куп

24news