Македонија

Заев повика на помирување за настаните од 27 април

Заев повика на помирување за настаните од 27 април

Време е да се помириме. Да го изигнеме над нас нашиот заеднички национален интерес. Се закрвавивме, се поделивме, заради однесување на поединци во политиката… Тоа се се дел од пораките што ги испрати премиерот Зоран Заев од собраниската говорница, на почетокот на расправата за владиниот предлог за пристапување кон уставни измени.

-Да си подадеме рака. Да почнеме од 27 април и настаните што се случија. Сега е одличен момент да си простиме и да се помириме. Испраќам порака на помирување и простување за 27 април, рече Заев.

Тој ги повика пратениците од мнозинството и од опозицијата да седнат и да се договорат за ова прашање. Рече дека е свесен дека овој герст има цена и дека тој како политичар е подготвен да ја плати цената.

Related posts

Ферид Мухиќ: За демократијата не е добро сите да сме едногласни

24info

Македонскиот пасош далеку послаб од оној на балканските земји-членки на ЕУ

24info

Протестен марш на ВМРО – ДПМНЕ во недела во Кичево

24news