Скопје

,,Детска Олимпијада,, за дечињата од градинките во Општина Бутел

,,Детска Олимпијада,, за дечињата од градинките во Општина Бутел

Денес во спортскиот балон до ЈУ Детска градинка ,,11 Октомври,, и ОУ ,,Петар Здравковски Пенко,, во Скопје Север, ќе се одржи ,,Детска Олимпијада,, за дечињата од градинката.

Овие детски спортски игри ќе се оджат по повод ,,Неделата на детето,, но и во пресрет на патрониот празник на градинката ,,11 Октомври,,.

Од Општина Бутел информираат дека на спортската олимпијада учество ќе земат над 200 дечиња од сите 6 објекти  на градинката ,,11 Октомври,,. Дечињата ќе се натпреваруваат во шест екипни спортски игри, а за најдобрите ќе има и златни медаљи. Децата ќе имаат подршка од повеќе млади спортисти кои биле згрижени и растени во градинката ,,11 Октомври,, како што се Ана Јаневска – младинска рекордерка на Мекедонија во пливање, Кристијан Гурмишевиќ – македонски младински ракометен репрезентативец и др.

Од Бутел додаваат дека покровител на оваа манифестација е градоначалникот Велимир Смилевски кој ќе ги поздрави дечињата, ќе им посака добри резултати, секогаш да го сакаат спортот и да ги следат успесите на присутните младински спортски репрезентативци, кои се веќе гордост на Општина Бутел.

Related posts

Eве каде нема да може да се вози утре во Скопје

24news

Општина Карпош стопираше изградба на два објектa на партијата на Љубисав Иванов – Ѕинго

24news

Шилегов: Бесплатен превоз за сите средношколци и нови фасади во новата учебна година

24news