January 22, 2019 22:51
Живот

Дете заробено во тело на старец – децата го малтретираат, а тој има само една желба

Дете заробено во тело на старец – децата го малтретираат, а тој има само една желба

7-годишниот Мохамед е роден во Ситија со тешки генетски болести поради кои изгледа како стар човек. Поради тоа има проблеми. Децата го исмејаваат и го избегнуваат, а каде и да се појави ги привлекува погледите.

– Сакам да бидам убав како и останатите деца и да одам на училиште, рекол Мохамед и низ солзи рекол дека другите деца нема да го остават на мира. Откако неговата приказна излезе во јавноста, се појави и Хуасин Маневар, идниот прв муслимански астронаут од Британија, кој посака на било кој начин да му помогне на малиот Мохамед.

– Откако го видов посакав да се зближам со него, да му бидам пријател на некој начин. Посакав да му кажам колку е тој посебен, вели Хусеин.

– Приказната на Мохамед не само приказна за дете кое е заработено во тело на старец туку приказна  за имигрантите. Неговото семејство избегало од Сирија во Турција, тие немаат пасоши и поради тоа не можеле да го лекуваат ниту да дознаат од што конктретно МОхамед боледува. Ги исфрлиле ос станот бидејќи немале пари за кирија. Едвај им помогнавме, рекол тој.

Хусаин со помош на неколку невладини организации покренал акиција за собирање на пари за Мохамед и неговото многучлено семејство. Им пронашле нов дом, но  како што велат, борбта  за помош на ова семесјтво не запира.

Related posts

Странец му пришло на мало девојче тоа што се слулчило ќе ве остави без зборови

24news

Објавена првата фотографија од целото семејство – Тамара ја напушти болницата

24news

Веќе 25 години води битка со болеста: Пејачката откри што мора да прави неколку пати во денот

24news