December 10, 2018 23:21
Општини

Делови од Центар, Чаир, Љубин и Горно Соње утре без струја

Дел од корисниците од село Љубин утре од 8:50 до 10:50 часот ќе останат без напојување со електрична енергија.

Од 9:00 до 13:00 часот, без струја ќе бидат и корисниците од улицата „Панче Неделковски“ и тоа од зградите и на потегот од број 47 до број 63 и во близина на црквата Св. Ѓорѓија, О.У. „Цветан Димов“, зградите наспроти училиштето што се водат на улица „Серава“ бр. 63Б и  бр. 85, како и потрошувачите од околните објекти во близина на О.У. „Цветан Димов“ во општина Чаир.

Во периодот од 8:00 до 15:00 часот, без електрична енергија ќе бидат и корисиниците од улицата „Франклин Рузвелт“ бр. 36, бр. 40, бр. 46А, бр. 46, бр. 50 и бр. 52, како и дел од корисниците од улиците „Мајаковски“, „Ѓоргија Пулевски“, „Благоја Давковски“ и „Црвена Вода“ во општина Центар, а од 9:00 до 14:00 часот, корисниците од месноста „Коштан“ во село Горно Соње.

Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје, причина за прекинот во снабдувањето со електрична енергија е изведувањето планирани технички зафати во дистрибутивната мрежа од страна на екипи на  „ЕВН Македонија“ АД.

Related posts

Општина Карпош ја затвора дивата депонија кај мостот „Газела“

Valentina

Во четврток протест на тетовските средношколци

24news

УЈП отвори шалтер во Кисела Вода

Valentina