Скопје

Вознемирувачки фотографии: Секта сее страв низ Скопје

Вознемирувачки фотографии: Секта сее страв низ Скопје

Отец Оливер Петровски, од хуманитарната организација на скопската православна епархија при М.П.Ц- ОА “Свети Спас” предупредува дека ,,сѐ посериозни стануваат индициите дека припадници на сатанистичка секта дејствуваат во Драчево“.

Еве што напиша тој на Фејсбук:

Пред извесно време во нашиот град беа осквернети неколку цркви со сатанистички графити. Нашата хуманитарна организација, благодарение на братот Ивица, веднаш излезе на лице место и ги санираше осквернетите храмови. Тогаш, се надевав дека тоа е дело на деца кои воопшто и не знаат што означуваат графитите кои ги цртаат. Но… Денес во нашата населба Драчево, беше ритуално масакрирано маче… Беа испишани латински зборови со кои се велича нечестивиот и пентаграм…

За жал, веќе не мислам дека се работи за деца кои не знаат што прават. Мислам, а се надевам дека грешам, дека ова е дело на некоја група и затоа бараме од надлежните служби сериозно да го разгледаат и расчистат овој случај во најбрз можен рок.

Image may contain: shoes and outdoor

Наши членови и волонтери денес беа на лице место и се потрудија да ги снема овие сатанистички графити и искрено се надевам дека повеќе нема да ги видиме.

Related posts

Сугарески во посета на општина Ѓорче Петров

24news

Град Скопје воведе трајна забрана за дотур на стока во потесното градско подрачје

24news

Електрични автобуси ќе се возат низ скопските улици

24news